Què és FIRST LEGO League Júnior

Si encara no has tingut l'oportunitat de conèixer FIRST LEGO League Júnior, pots trobar tota la informació aquí.

En aquesta pàgina

Què és FIRST LEGO League Júnior

FIRST LEGO League Jr. és el programa que permet als nens i nenes descobrir la diversió per la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) a través d’un aprenentatge significatiu i lúdic.

El programa inspira als nens i nenes a crear idees, resoldre problemes i a superar obstacles, alhora que els permet guanyar confiança en l’ús apropiat de la tecnologia. Els participants col·laboren, cooperen i desenvolupen habilitats de treball en equip imprescindibles en un món laboral dinàmic i en constant canvi.

FIRST LEGO League Jr. capta la curiositat dels nens i nenes d’entre 6 i 9 anys dirigint-la cap al descobriment de la ciència i la tecnologia.

Com funciona FIRST LEGO League Jr.?

 • Dissenyen i construeixen un model vinculat amb la temàtica i utilitzen elements de LEGO Education WeDo 2.0 per a programar-lo i donar-li moviment
 • Creen un pòster il·lustratiu i posen en pràctica les habilitats de comunicació
 • Exploren els mateixos reptes que els científics d’avui fent servir la imaginació i el pensament crític
 • Apliquen conceptes científics i matemàtics de la vida real
 • Comencen a desenvolupar les habilitats de treball en equip
 • Celebren els aprenentatges obtinguts i demostren tot el que han après a les presentacions dels seus projectes als esdeveniments
 • Participen i es diverteixen als esdeveniments guiats pels Valors FIRST LEGO League Jr.

Com resoldre el repte

Cada temporada FIRST LEGO League Júnior llança un nou i emocionant desafiament per motivar la creativitat dels nens i nenes que busquen solucions a través del pensament crític i la imaginació. El repte es resol amb:

Una Maqueta LEGO
Els equips identifiquen un problema real relacionat amb el desafiament i aprenen sobre màquines simples, construint una maqueta, de 76x38cm de base, amb LEGO WeDo, peces i motors de LEGO, de forma original i creativa, que faci referència a la solució que ells han trobat al problema plantejat.

Un Pòster il·lustratiu
Els equips aprendran a presentar la informació a través d’un pòster il·lustratiu que mostra tot el que han après, l’aventura FIRST LEGO League Júnior, els llocs visitats, la maqueta que han construït, o allò amb el que més han gaudit.

valors-first-lego-league-jr

Mentre els equips desenvolupen la Maqueta i el Pòster, integren els Valors FIRST LEGO League. Els Valors son el pilar fonamental de FIRST® i els que el distingeixen d’altres programes del seu tipus. En adoptar aquests valors, els participants aprenen que la competència amistosa i benefici mutu no són objectius diferents, i que el respecte als altres és la base del treball en equip.[/two_third]

A més, FIRST incorpora 2 termes en els Valors FIRST LEGO League Jr:

 • Gracious ProfessionalismTM (Cortesia Professional): fomentar la feina ben feta, tant pròpia com dels altres, valorar els altres i respectar tant els individus com la comunitat.
 • CoopertitionTM (Coopertició = Cooperació + competició ): competir, ajudar i aprendre dels altres companys, equips i entrenadors.

Els equips treballen durant un mínim de 6-8 setmanes guiats per un entrenador adult, per resoldre el desafiament, vivint la competició amistosa, el respecte cap els altres i el treball en equip, valors fonamentals de FIRST LEGO League Júnior.

Valors FIRST LEGO League Júnior

 • Descobriment: Explorem noves idees i habilitats.
 • Innovació: Utilitzem la nostra creativitat i la nostra persistència per a resoldre problemes.
 • Impacte: Apliquem el queaprenem per a millorar el món.
 • Inclusió: Ens respectem els uns al altres i acceptem les nostres diferències.
 • Col·laboració: Som més forts quan treballem junts en equip.
 • Diversió: Ens ho passem bé i celebrem els nostres resultats!

Calendari FIRST LEGO League Júnior 2018-19

Maig Obertura d’inscripcions del Repte FIRST LEGO League Júnior
Agost Alliberament del Repte a Espanya i publicació de la documentació del repte en aquesta web
Setembre Enviament de materials per a la preparació del Repte
Novembre Tancament de les inscripcions FIRST LEGO League Jr. Les inscripcions es tanquen 6 setmanes abans de cada esdeveniment FIRST LEGO League Júnior Consultar les dates!
Gener – Febrer Celebració dels esdeveniments FIRST LEGO League Júnior