Participa

Tot el que necessites saber per participar a Junior FIRST LEGO League

En aquesta pàgina

Com participar

  1. Crea un equip entre 2 i 6 membres i inscriviu-vos en FIRST LEGO League Júnior amb l’opció més adequada segons el material que necessiteu.
  2. Un cop alliberat el Repte, en aquesta pàgina web trobareu una guia de participació amb tota la documentació per preparar i afrontar el desafiament amb èxit.
  3. Prepareu amb l’equip davant el Repte.
  4. Participar en l’Esdeveniment FIRST LEGO League Júnior més proper i presentar la vostra solució al Repte, juntament amb altres equips.

L’equip i l’entrenador

L’equip format entre 2 i 6 membres i almenys un entrenador adult, pot associar-se en un club o organització preexistent, o simplement ser un grup d’amics que vulguin fer alguna cosa impressionant .

L’entrenador organitza i gestiona l’equip. És el contacte entre l’equip i l’organització FIRST LEGO League Júnior a través del correu electrònic. Treballa amb l’equip durant la preparació i els acompanya el dia de l’esdeveniment. Contacta amb famílies, voluntaris o experts que puguin donar suport a l’equip, per exemple especialistes en la temàtica del repte.

Les claus per ser un bon entrenador:

  • Llegir el Manual de l’equip
  • Trobar el temps òptim de compromís: de 2 a 4 hores setmanals
  • Gestionar el temps i els objectius del grup
  • Motivar i entusiasmar l’equip
  • Predicar amb l’exemple
  • No es requereixen coneixements tècnics!

La maqueta

Els equips identifiquen un problema real relacionat amb el Repte i aprenen sobre màquines simples mentre construeixen una maqueta (mida màxima 76 cm. x 38 cm.) amb peces LEGO, de forma original i creativa, que faci referència a la solució que ells han trobat al problema plantejat.La maqueta ha de tenir com a mínim una part mòbil mitjançant rodes, eixos, cadenes, rampes, palanques, politges, engranatges, etc. L’equip ha d’utilitzar, a més a més, un motor LEGO.

El pòster

Els equips preparen un Pòster il·lustratiu que mostra tot el que han après, l’aventura FIRST LEGO League Júnior, els llocs que ha visitat l’equip , la maqueta que s’ha construït, o allò amb el que més han gaudit.

Preparació

La temàtica del repte FIRST LEGO League Júnior a Espanya es comunica al setembre. Els equips tenen entre 6 i 8 setmanes per dissenyar, construir la seva maqueta i preparar el seu Pòster il·lustratiu. Durant aquest període es preparen amb l’ equip davant el desafiament de participar en els Esdeveniments FIRST LEGO League Júnior celebrats entre desembre i febrer.

Premis

Tots els participants d’equips FIRST LEGO League Júnior rebran una medalla en reconeixement pel seu esforç i treball realitzat durant tota la preparació. També és important que entenguin el que ha significat per a l’entrenador participar a FIRST LEGO League Júnior.

Inscripció FIRST LEGO League Júnior

Participar a FIRST LEGO League Júnior té uns costos d’inscripció associats. Aquesta quantitat es destina a cobrir el cost del material necessari per participar i les medalles, premis i certificats lliurats durant el dia de l’Esdeveniment FIRST LEGO League Júnior.