Què és FIRST LEGO League

Si encara no has tingut l'oportunitat de conèixer FIRST LEGO League, pots trobar tota la informació aquí.

En aquesta pàgina

Què és FIRST LEGO League

FIRST LEGO League és el programa que permet als joves descobrir la diversió per la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) a través d’un aprenentatge significatiu i lúdic.

El programa inspira als joves a crear idees, resoldre problemes i a superar obstacles, alhora que els permet guanyar confiança en l’ús apropiat de la tecnologia. Els participants col·laboren, cooperen i desenvolupen habilitats de treball en equip imprescindibles en un món laboral dinàmic i en constant canvi.

FIRST LEGO League introdueix als participants d’entre 10 i 16 anys en la resolució de temes reals de ciència que els permet aprendre processos de disseny propis de l’enginyeria.

Com funciona FIRST LEGO League?

 • Elaboren l’estratègia, dissenyen, construeixen, programen i proven un robot autònom utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®
 • Plantegen i presenten solucions innovadores als mateixos reptes que els científics d’avui
 • Apliquen conceptes matemàtics i científics a problemes de la vida real
 • Desenvolupen les habilitats i competències del s. XXI com el pensament crític, la gestió del temps, el treball en equip i la comunicació millorant així la seva confiança
 • S’involucren més en la comunitat local i global
 • Participen i es diverteixen en els tornejos i celebracions locals
 • Treballen en equip guiats pels Valors FIRST LEGO League

FIRST LEGO League és molt més que robots!

Com resoldre el repte

Cada temporada FIRST LEGO League convida els equips a descobrir la diversió i l’emoció per la ciència i la tecnologia proposant un repte global relacionat amb una problemàtica del món real. A l’edició 2018 – 2019, el Repte INTO ORBIT transportarà els equips a l’Espai. El repte es resol amb:

El Projecte científic

Els equips utilitzen la seva creativitat per dissenyar una solució innovadora que resolgui un problema real relacionat amb la temàtica proposada.

El Joc del robot

Els equips han de dissenyar, construir i programar robots utilitzant la tecnologia LEGO MINDSTORMS per superar una sèrie de missions de manera autònoma en un tauler de joc. Cada missió té una puntuació determinada i es tracta d’aconseguir el major nombre de punts en 2’30”.
valors-first-lego-league

Valors FIRST LEGO League

Mentre els equips desenvolupen el Projecte científic i el Joc del robot, integren els Valors FIRST LEGO League. Els Valors son el pilar fonamental de FIRST® i els que el distingeixen d’altres programes del seu tipus. En adoptar aquests valors, els participants aprenen que la competència amistosa i benefici mutu no són objectius diferents, i que el respecte als altres és la base del treball en equip.A més, FIRST incorpora 2 termes en els Valors FIRST LEGO League :

 • Gracious ProfessionalismTM (Cortesia Professional): fomentar la feina ben feta, tant pròpia com dels altres, valorar els altres i respectar tant els individus com la comunitat.
 • CoopertitionTM (Coopertició = Cooperació + competició ): competir, ajudar i aprendre dels altres companys, equips i entrenadors.

Durant les 10 setmanes de preparació, els equips guiats per un entrenador construeixen i programen alhora que aprenen com trobar i analitzar la informació i preparen una presentació dels resultats de la seva investigació, que presentaran al jurat a cada torneig. No hi ha límits per a la presentació: poemes, cançons, obres de teatre – qualsevol manera imaginable!

Valors FIRST LEGO League

 • Descobriment: Explorem noves idees i habilitats.
 • Innovació: Utilitzem la nostra creativitat i la nostra persistència per a resoldre problemes.
 • Impacte: Apliquem el que aprenem per a millorar el món.
 • Inclusió: Ens respectem els uns al altres i acceptem les nostres diferències.
 • Col·laboració: Som més forts quan treballem junts en equip.
 • Diversió: Ens ho passem bé i celebrem el que aconseguim!

Calendari FIRST LEGO League 2018 – 19

Maig Obertura d’inscripcions al Repte FIRST LEGO League INSCRIU-TE AQUÍ!
Agost Alliberament del Repte FIRST LEGO League a Espanya (1a quinzena) i publicació de la documentació en aquesta pàgina web
Setembre Enviament dels materials de participació als equips FIRST LEGO League inscrits
Novembre Tancament de les inscripcions. Les inscripcions es tanquen 10 setmanes abans del Torneig Classificatori FIRST LEGO League
Consulta les dates!
Desembre Celebració dels Tornejos microFLL
Gener – Febrer Celebració dels Tornejos Classificatoris FIRST LEGO League
Març 23 i 24 de març: Celebració de la Gran Final FIRST LEGO League Espanya a Magma Arte & Congresos (Costa Adeje, Tenerife)
Abril – Juny Celebració dels Tornejos Internacionals FIRST LEGO League