FAQ

Les 20 preguntes més freqüents

En aquesta pàgina

FIRST LEGO League

Participació a FIRST LEGO League

Puc inscriure el meu equip directament a un Torneig Classificatori FLL?
Abans els equips heu de participar a microFLL i obtenir una plaça per participar als Tornejos Classificatoris FLL.
Podeu organitzar la vostra pròpia microFLL o bé participar en una organitzada a un centre proper. Contacteu amb nosaltres i us ajudarem a trobar un centre que organitzi microFLL per poder-hi participar.
Podem participar a microFLL sense representar cap escola? Quin nombre de participants necessitaríem? Com ho hauríem de fer per entrenar, etc.?

Qualsevol equip de nens amb un entrenador pot participar a microFLL. El nombre mínim de participants per equip és de 3 i màxim de 10. En cas que es superin els 10 nens s’han de fer 2 equips i celebrar una microFLL entre ells, i un dels dos optar per anar al Torneig Classificatori.
Els entrenaments els organitza cada equip segons la disponibilitat i necessitat per a la preparació del repte

Som un grup de pares i mares i fins ara hem participat amb un equip no vinculat a cap centre. On podem participar a microFLL?

Podeu organitzar la vostra pròpia microFLL, amb 2 equips n’hi ha prou. Podeu contactar i convidar altres equips amb una situació similar, a participar en la vostra microFLL. També podeu participar en una microFLL oberta, a algun centre de la vostra zona.
Contacteu amb nosaltres i us ajudarem a trobar un centre que organitzi microFLL per poder-hi participar.

Podem participar amb diversos equips i un sol robot?

Sí, els equips poden compartir el robot. En una microFLL amb 2 equips: un equip dissenya, construeix i programa el seu robot i realitza les missions durant les primeres setmanes, i l’altre treballa el projecte científic. I desprès s’intercanvien les tasques,

Com es planifica microFLL?

Els equips prepareu durant 8 setmanes el repte i participeu a microFLL en el vostre centre. Un cop realitzada microFLL, els equips classificats participeu al Torneig Classificatori FLL de la vostra zona, que se celebra, generalment entre gener i febrer. Podeu trobar informació detallada al  Manual d’organització microFLL.

Quanta gent necessito per a organitzar microFLL?

L’estructura de microFLL permet simplificar els recursos. El mateix professor / organitzador pot valorar els àmbits del repte (amb els fulls de valoració que té a la seva disposició) i el Joc de robots (amb els fulls de puntuació). Però és una molt bona ocasió per a què altres professors o persones properes al centre (pares/mares, alumnes més grans…) tinguin l’oportunitat de formar part del projecte. Podeu trobar informació detallada al  Manual d’organització microFLL.

Participar a FLL requereix molt temps, encara més si he d’organitzar microFLL al meu centre. Com ho faig?

microFLL simplifica la preparació del repte, el format i la durada del torneig. Una manera, és integrar microFLL curricularment i realitzar un torneig en 2 dies, per exemple, durant les últimes sessions del trimestre. Pots realitzar-la a l’aula i que sigui el professor qui valori els projectes i els robots. A la guia d’integració curricular trobaràs més informació. A més a més, els professors teniu a la vostra disposició unes plantilles pràctiques per preparar el repte, valorar-lo i puntuar-lo.

Com a associació de pares i mares, podem organitzar microFLL al nostre centre?

microFLL té un format obert en què, qui ho desitgi, pugui organitzar-la. Per exemple, com a activitat extraescolar, o en temps de lleure. Consulteu el Manual d’organització microFLL, a més del Manual de l’equip i la documentació per preparar el repte.

Com puc trobar finançament per a implementar microFLL al centre?

FLL promou l’esperit emprenedor entre els joves. Anima’ls a pensar la millor manera de recaptar els diners. Hi ha moltes possibilitats: sol·licitar patrocini a empreses, fer un sorteig, vendre samarretes, organitzar un sopar o berenar amb aportacions dels assistents, microdonacions a través d’Internet o dels comerços del barri. Buscar activitats que comportin la participació dels pares, familiars i de la resta d’alumnes del centre.

Em fa por implementar-ho a l’aula perquè no tinc coneixements de robòtica...

Com entrenador no necessites tenir coneixements tècnics.

La metodologia de treball està basada en l’aprenentatge personalitzat segons els interessos, motivacions i necessitats de cada alumne. Són els mateixos alumnes els que descobreixen com dissenyar, construir i programar el robot, la teva feina és guiar-los i motivar-los durant el desenvolupament del repte.

Puc utilizar el logo de FIRST LEGO League i el logo del repte per fer cartells i difusió de la nostra microFLL i del nostre equip?

Els equips podeu utilizar els logos oficials de FIRST® or FIRST® LEGO® League (FLL) per promocionar el vostre equip.

Tingueu en compte que els logos de FIRST i FIRST LEGO League són marques registrades i no es poden alterar, retallar o separar de cap manera. Se’n pot modificar la mida però han de mantenir les mateixes proporcions. Trobareu el material gràfic a Recursos FLL

Si ja tenim un LEGO MINDSTORMS, cal comprar el nou robot EV3 per participar a FLL?

Totes les plataformes LEGO MINDSTORMS estan permeses a FLL. Els equips poden triar entre les versions: RCX, NXT o EV3.

Vols més informació del nou LEGO MINDSTORMS EV3? Accedeix al món EV3, on trobaràs més detalls, imatges en 3D i vídeos.

És compatible el robot EV3 amb el robot NXT?

El robot LEGO MINDSTORMS Education EV3 és compatible amb la plataforma de LEGO MINDSTORMS Education NXT. Això permet que el brick programable NXT, els sensors i els motors puguin ser utilitzats amb el software del robot EV3, tot i que, no totes les noves característiques EV3 estaran disponibles. Els productes relacionats amb el robot NXT no es venen des del 2015.

Els sensors EV3 són compatibles amb el brick programable NXT?

No. Els sensors LEGO MINDSTORMS Education EV3 no funcionen amb el brick programable NXT.

Tens més dubtes? Contacta amb nosaltres!

Junior FIRST LEGO League

El preu d’inscripció és per equip?
El preu de la inscripció és per equip, que pot incloure de 2 a 6 membres.
A l’escola començarem una extraescolar de Jr.FLL. Podem oferir aquesta activitat durant tot el curs més enllà del calendari dels esdeveniments Jr.FLL?
I tant. Els esdeveniments Jr.FLL es celebren entre els mesos de gener i febrer. Més enllà d’això l’entrenador pot anar proposant reptes a l’equip, per anar descobrint noves coses. LEGO WeDo ofereix diferents opcions de material complementari per continuar treballant.
Sóc el pare d’un nen de 7 anys. Voldria saber si a la nostra zona hi ha algun equip i també si hi ha alguna microFLL i les dates en què es fa.

No es celebren MicroFLL Jr. Si vols més informació sobre FLL Jr., contacta amb nosaltres. Si ens autoritzes a donar les teves dades de contacte, podem enviar-los als equips de la teva zona i demanar si estan oberts a incorporar al teu fill.

Pel que fa a les microFLL previstes, també te les podem fer saber per mail, un cop ja estigui establert el calendari. Les microFLL s’organitzen durant el mes de desembre.

Tinc un fill de 9 anys apassionat per LEGO, igual que jo. Voldria iniciar-lo a la robòtica amb LEGO a casa, els dos junts No sé per on començar: no en tinc ni idea de robòtica ni sóc enginyer. A un amic del meu fill també li agradaria fer-ho. Podríem fer alguna cosa amb els dos?

Evidentment, i millor encara si poden ser dos, així el procés i el treball en equip és més ric.

Amb 9 anys estan encara a dintre la franja d’edat de Jr.FLL. Pots començar mirant-te el repte de Jr.FLL. El Manual de l’equip et pot ser molt útil i sobretot el document del Repte.

Per començar, també pots adquirir un set LEGO WeDo, que ja porta el software per programar i fer un conjunt d’activitats proposades. És molt senzill d’utilitzar, els mateixos nens poden anar-lo seguint sols, amb l’adult com a facilitador.

En qualsevol cas, us recomanem que visiteu l’esdeveniment Jr.FLL que tingueu més a prop, per poder-vos fer una idea millor de com funciona. Consulteu el calendari d’Esdeveniments FIRST LEGO League Jr.

Tens més dubtes? Contacta amb nosaltres!