FAQ

A continuació responem les preguntes més freqüents sobre FIRST LEGO League Jr. 

100% Experiència Garantida

Com serà l'experiència FIRST LEGO League Explore per la temporada 2020 - 2021?

Res ens impedeix de seguir superant reptes, aprendre y passar-ho bé. Per tant, garantitzem l’experiència en tots els escenaris.

En qualsevol cas, seguirem complint amb les normes de seguretat i higiene, i insistirem en la correcta neteja de mans, desinfecció de materials i us de la mascareta.

Adaptarem l’espai dels tornejos per limitar l’aforament i assegurar la distància social.

En cas de confinament, ja tenim l’experiència en la celebració de tornejos 100% digitals i amb èxit.

Per tant, l’experiència està garantida des del moment que obrim el nostre set per a preparar el Repte. I si per causes de força major no podeu participar, no us preocupeu, us retornem la part proporcional de la inscripció que correspon al torneig.

Equip

Quines són les característiques que ha de tenir un equip de FIRST LEGO League Jr.? 

Tots els equips de FIRST LEGO League Jr. han d'estar formats per nens i nenes de 6 a 9 anys, i poden comptar amb un mínim de 2 participants fins a un màxim de 6. A més, hauran de tenir 1 o 2 entrenador/es per equip.

L'edat dels participants haurà de ser vigent a 31 de desembre de l'any en què s'allibera el Repte.

Qui pot formar un equip?

Tothom qui vulgui. Podeu formar un equip a través del vostre centre educatiu, associació o amb el vostre grup d'amics/amigues i veïns. Tothom és benvingut en l'experiència FIRST LEGO League Jr.!

Les inscripcions són per equips, mai individuals. Si teniu més dubtes, podeu enviar-nos un correu a info@firstlegoleague.es i us podrem indicar com contactar amb equips de la vostra zona.

Inscripción

¿Cómo realizamos el proceso de inscripción? 

El proceso de inscripción para participar en FIRST LEGO League Explore es muy sencillo:

1. Inscribir a vuestro equipo a través de este enlace. Todos los materiales que hayáis solicitado durante vuestra inscripción se os entregarán a partir de septiembre.

2. Reservar vuestra plaza para el Evento. Para hacerlo, debéis registraros en la plataforma de la comunidad y activar el CÓDIGO DE PEDIDO que habéis recibido al finalizar vuestra inscripción. 

El proceso de inscripción finaliza cuando habéis formalizado vuestra reserva de plaza.

¿Cuál es la fecha límite para inscribir a mi equipo? 

Podéis inscribiros hasta 10 semanas antes del Evento FIRST LEGO League Explore en el que decidáis participar, o antes si se agotan las plazas. Los Eventos se celebran en diferentes ciudades del territorio nacional, por lo que podréis escoger aquél que más os interese. Estad atentos a la publicación de sedes y fechas en firstlegoleague.es.

¿Necesito un robot para inscribirme? 

Para participar en un Evento FIRST LEGO League Explore vuestro equipo necesitará un robot WeDo 2.0. A la hora de realizar vuestra inscripción podéis escoger si necesitáis uno, o ya contáis con él por haber participado en Desafíos FIRST LEGO League Explore anteriores.

Materials

Quan rebrem el material? 

Els materials necessaris per a la preparació del Repte es lliuren a partir de l'1 de setembre. Per a inscripcions posteriors, els rebreu en un termini de 24 a 48 hores (a la península). 

Podem adquirir 1 Set d'Inspiració addicional? 

El Set d'Inspiració únicament es podrà adquirir a través del pack escollit a l'hora d'inscriure's, en el qual s'inclou la participació a un Esdeveniment FIRST LEGO League Jr. Per conèixer totes les opcions disponibles, consulteu en aquest enllaç.

Quins materials necessito pel meu equip? 

 • Set del Repte. Aquest inclou un Model d'Inspiració vinculat al Repte de la temporada, 500 peces LEGO, 8 minifigures i 6 plaques base 16x16cm.)
   

 • Robot LEGO Education WeDo 2.0. En cas que no compteu amb un, podeu aconseguir-ho a través de la inscripció.
   

 • Dispositius electrònics (ordonador portàtil, tauleta i ordinador).
   

 • Quadern d'Enginyeria. Guia per preparar el Repte sessió a sessió, el podeu utilitzar per plasmar tots els pensaments, idees i/o dibuixos que aneu tenint a mesura que resoleu el Repte: durant la construcció de la vostra Maqueta i la preparació del Pòster Il·lustratiu. 

Podem complementar el Set d'Inspiració amb altres materials? 

Sí, a més del Set d'Inspiració que obtindreu quan us inscrigueu, podeu complementar la vostra Maqueta amb qualsevol peça o kit de LEGO. Per exemple, us recomanem el Set Creatiu de Bricks LEGO que permet fer variacions en la Maqueta LEGO a construir, o d'altres Sets com Large LEGO Building Plates Set, Portes, Finestres i Teules o Set de Rodes per millorar les vostres construccions. També podeu complentar-ho amb motors i sensors addicionals de WeDo 2.0.

Temps de dedicació

Quant de temps tenim per resoldre el Repte? 

El temps de dedicació per preparar el Repte varia depenent de l'equip. La nostra recomendació és invertir un mínim de 6 setmanes en sessions d'1 a 3 hores setmanals, guiades per un entrenador/a adult/a.

Tingueu en compte que quan abans us inscrigueu, més temps tindreu per preparar el Repte. 

Esdeveniments FIRST LEGO League Jr.

Quan se celebren els Esdeveniments FIRST LEGO League Jr.? 

Els Esdeveniments FIRST LEGO League Jr. se celebren entre els mesos de gener i febrer. Us recomanem estar atent/es a les dates de celebració a la nostra web, que es publicaran a partir de setembre.

Quant dura un Esdeveniment FIRST LEGO League Jr.? 

Els Esdeveniments FIRST LEGO League Jr. duren aproximadament mig dia.

Què reben els participants als Esdeveniments FIRST LEGO League Jr.?

Tots els equips FIRST LEGO League Jr. reben una medalla i un diploma que reconeix tot el treball realitzat per la seva mostra dels Valors FIRST durant tot l'Esdeveniment. 

Quants equips participen en cada Esdeveniment FIRST LEGO League Jr.?

El nombre d'equips que participen en un Esdeveniment FIRST LEGO League Jr. està determinat pel Soci FIRST LEGO League, qui organitza els Tornejos Classificatoris de FIRST LEGO League al voltant de tot el territori. 

Per què els Esdeveniments FIRST LEGO League Jr. i els Tornejos Classificatoris FIRST LEGO League se celebren de forma conjunta? 

Als Esdeveniments FIRST LEGO League Jr., els equips comparteixen les seves experiències, aprenen dels altres i celebren el treball ben fet. És molt important que els equips dels nens i nenes puguin observar i compartir la feina que fan els joves de 10 a 16 anys de FIRST LEGO League i viceversa. És per aquest motiu que ambdues experiències estan integrades.

 

Consulta el calendari aquí

Entrenadors/es

Què és i com puc formar part del Grup d'Entrenadors?

El Grup d'Entrenadors és una comunitat autogestionada on compartir i posar en comú coneixements, dubtes i curiositats referents al Repte. Per tant, cada temporada enviem invitacions per tornar a activar-ho.

Si desitgeu donar d'alta a un altre company/a amb una altra direcció, si us plau, envieu-nos un correu a info@firstlegoleague.es amb el nom del centre i/o codi de comanda, així com la direcció que vols que incloguem.

Com ens organitzem per entrenar? 

Per organitzar les sessions, recomanem: 

 • invertir un mínim de 6 setmanes

 • sessions d'1 a 3 hores per setmana  

 • seguir les indicacions del Manual de l'Equip

Heu de guiar-vos en tot moment pels Valors FIRST.

Utilitzeu el vostre Quadern d'Enginyeria per:

 • registrar els vostres pensaments, esborranys i idees. 

 • compartir tot allò après amb la resta de l'equip.

 • preparar les vostres exposicions i el vostre Pòster Il·lustratiu

 

I sobretot: Divertiu-vos!

Puc ser entrenador/a sense tenir coneixements de robòtica? 

Pots ser entrenador/a sense tenir coneixements tècnics. La metodologia de treball de FIRST LEGO League Jr. es basa en l'aprenentatge personalitzat segons els interessos, motivacions i necessitats de cada alumne/a. Ells mateixos descobreixen com dissenyar, construir i programar, de forma que el treball de l'entrenador/a és guiar-los i motivar-los durant el desenvolupament del Repte.

Existeix documentació 
específica per entrenadors/es?

Amb la inscripció a FIRST LEGO League Jr. disposeu d'una sèrie de recursos: 
 

 • Manual de l'Equip: us permetrà treballar en equip de manera coordinada i cooperativa.
   

 • Software: mòduls i activitats de programació incorporats a WeDo 2.0.
   

 • Activitats de programació: a la pàgina web del nostre partner educatiu oficial, LEGO Education ROBOTIX, trobareu diferents activitats de programació amb les quals podreu aprendre i millorar la programació del vostre WeDo 2.0.

Robot

Podem utilitzar WeDo 1.0 i LEGO Boost?

Sí, podeu utilitzar LEGO Boost o LEGO Education WeDo 1.0 per presentar la vostra Maqueta, tot i que no aparegui com a opció al Manual de l'Equip.

WeDo 2.0 funciona amb piles o amb bateria?

WeDo 2.0 pot funcionar amb ambdós, tant amb pilas com amb bateria. Tingueu en compte que el set bàsic no inclou bateria ni carregador. 

Programació

Quin software està permès? 

Està permès qualsevol llenguatge de programació (els de LEGO Education o d'altres com Scratch...) que permeti que la part mòbil de la vostra Maqueta funcioni. 

Tens més dubtes? Contacta amb nosaltres!

COL·LABORADOR FIRST LEGO League

Socis FIRST LEGO League

Univ_Coruna
Innobasque_logo
Nicdo
Ita innova
Univ_Salamanca_logo
Univ_Burgos
Univ_Rovira_Virgili
Univ_Autonoma_Barcelona
upc-positiu-p3005
La_Salle
IQS
UVIC
Univ_Girona
M-UdL_logo
Campus universitari lleida
Univ_Politecnica_Valencia
UA (color) C
Univ_Illes_Balears
Intech
Univ_Castilla_La_Mancha
Univ_Politecnica_Madrid
Univ_Camilo_Jose_Cela
Integra-2019
Universidad de almeria
Logo-V1-Color-Web-600x237-pix-gif
Univ_Huelva
diputación_de_jaen
FLL_IO18_logo-PTS-Granada
Univ_Malaga
FLL_Sevilla_logoUS
Univ_Coruna
Innobasque_logo
Nicdo
Ita innova
Univ_Salamanca_logo
Univ_Burgos
Univ_Rovira_Virgili
Univ_Autonoma_Barcelona
upc-positiu-p3005
La_Salle
IQS
UVIC
Univ_Girona
M-UdL_logo
Campus universitari lleida
Univ_Politecnica_Valencia
UA (color) C
Univ_Illes_Balears
Intech
Univ_Castilla_La_Mancha
Univ_Politecnica_Madrid
Univ_Camilo_Jose_Cela
Integra-2019
Universidad de almeria
Logo-V1-Color-Web-600x237-pix-gif
Univ_Huelva
diputación_de_jaen
FLL_IO18_logo-PTS-Granada
Univ_Malaga
FLL_Sevilla_logoUS

© 2020 Fundació Scientia

Política de privacitat - Política de cookies

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram